2009. december 8., kedd

A Kereszt nevében a keresztek ellen

Sok helyen kereszteket vagy kettőskereszteket állítanak az országban. Ennek célja: felhívni az emberek figyelmét a fogyasztói társadalom visszásságaira. Arra, hogy a Karácsony nem a drága ajándékokról szól, és főleg nem a hitelre vett drága ajándékokról...

A kereszteket a Jobbik Magyarországért Mozgalom állítja. Ettől kezdve sokan azt mondják, politikai mondanivalója van... Belemehetnénk, hogy mi politika és mi nem, de most nem akarok ebbe belemenni.

Sok helyen felszentelik, megáldják, de sok helyen nem mernek a papok odaállni egyik legfőbb vallási szimbólumuk elé. A majmok. Ha egy muszlim imám nem szentelné fel valamelyik vallási jelképüket, elég hamar kitekernék a nyakát...

Azt kell, hogy mondjam: elkurvultak a papok (tisztelet a kivételnek). Mindegyiknek autója van, lakása, nem vetik meg az italt és más evilági szórakozásokat sem (rosszabb esetben rájárnak a miseborra is). Féltik az egzisztenciájukat. Na ezek nem jutnak be a Mennyek Országába, mert nem csak a teve jut előttük át a tű fokán, de a gazdagok is előttük nyernek bebocsátást.

Ez a tetvedék Erdős Péter meg egyenesen elítéli a keresztállítást. Hát normális ez? Nekem senki ne mondja, hogy nem szándékosan teszik tönkre az Egyháza(ka)t... mert művelt, okos ember ő is, tehát nyilván látja, mit tesz, milyen hatásai vannak a megnyilvánulásainak. Azt hiszem, itt az ideje, hogy az egykori Kelen-hegy újra lássa a Dunába zuhanó püspököt. Illetve bíboros-érseket. Aki vallási vezetőként elárulja a saját hitét, az nem érdemli meg az életet.

Kötelet adnék viszont ennek az iványi nevű "metodista lelkész" címszóval futkosó parazitának, aki szerint a keresztek tűzifának való tákolmányok. Nem is érdemli meg, hogy nagy betűvel írjam a nevét. Habzószájú uszító, Tamás Gáspár Miklós generációja és dalnoktársa - egy akolból valók...

Kemény szavak? Lehet. Kemény időket élünk. (Na jó, még nem, de nagyon közel vannak már az igazán kemény idők.)

Nagyapám azt szokta mondani: "kemény idők ezek, fiam". Majd mikor látja, hogy bólogatok, hozzáteszi: "a gyenge embernek kemény idők ezek". És vigyorog. Igaza van. Megjárta a gulagot, tudja, miről beszél.

1 megjegyzés:

  1. Üdv!

    Iványi szerintem egy rossz cionista, Erdős Péterről meg annyit hogy egy barom. Ezek rájuk a legfinomabb szavak.

    A keresztállítás nem csak vallási (az meg marhaság hogy politikai célú) célú, de hazafias célú is lehet, hiszen az apostoli-bizánci kettőskereszt magyar jelkép is.

    Az pedig nagyon nagy baj, hogy ha itt, Magyarországon a papság korrupt, iszik és jóformán hülyék gyülekezete, hisz Hazánk kiemelkedő a kereszténység történelmében is.

    VálaszTörlés