2009. december 2., szerda

Hullámok

Képzeljünk el egy hullámot.
Legyen a hullámhossz 'H'.
Képzeljünk el még egy ugyanilyan hullámot, ahol szintén 'H' a hullámhossz.
A két hullámot helyezzük tökéletesen egymásra. Ekkor erősíteni fogják egymást, az amplitúdó a duplájára nő.
Most toljuk el az egyik hullámot 'H'/2-vel a hullám terjedésének irányába. Ekkor a két hullám kioltja egymást, legalábbis ezt tanítja a fizika. Mint ha ott sem lennének.

A hullám azonban energia létrehozásával jön létre. Hová lesz az energia? Elveszik?

Mert ha igen, akkor ha van egy "nullhullámom", azt "kettéválasztva" két 'H' hullámhosszú, egymástól 'H'/2 távolságra eltolt hullámra, akkor energiát nyertem a "semmiből"...

Annakidején a középiskolai fizikatanárom nem tudta megmondani, hogy hőenergiává vagy más energiává alakul-e át a hullám energiája. Ha most valaki értelmes választ ad, annak jövök egy sörrel.

10 megjegyzés:

  1. Üdv!
    Régebben olvastam Tesla egy találmányáról, miszerint az energiát- elektromos energiáról volt szó főleg- bárhova eljuttathatjuk a földön, ha jól emlékszem hullámként is, amit persze egy vevő fogad és már megy is a tv, mosógép stb.

    Plusz, volt Tesla-nak egy "Halálsugár" elnevezésű gépezete, mely a tökéletes védelmi rendszer lehetett volna. A kísérletei egyikét okolják a Tunguska incidensért, de igazából nem tudni, mi törétnhetett Tunguskán.

    Ezeket csak érdekességképp írtam le, de hogy kérdésedet megválaszoljam (és ezen a fizika-matematika területen nem vagyok otthon) elméletben minden legelemibb szinten energia, tehát bármivé átalakulhat. Ja és lehetséges a "semmiből" is energiát nyereni tudtommal.

    VálaszTörlés
  2. El is felejtettem, hullámokról, energiákról, matek-fizika itt találhatsz angolul elég érdekes dolgokat:

    http://www.feandft.com/

    VálaszTörlés
  3. Tesláról sokat olvastam - azért ő nem a "semmiből" nyert állítólag energiát, hanem a vákuumenergiát sikerült kinyernie. Nem tudom, mennyit foglalkoztál a témával - a vákuumenergia mindenhol, azaz a vákuumban is jelen lévő "semleges" elektromágneses energia. Ennek az energiának a szintje változik, azaz elviekben kinyerhető. (Egyébként óriási energiáról van szó.)

    Persze sokan állították, hogy megtalálták a kinyerés módját, de egyetlen használható szabadalom nincs. Ha tényleg feltalálták emberek, és nem csak állították, akkor sajnos kicsinyes kapzsiságuk győzött az emberiség érdeke felett... hiszen nyerészkedni akartak, az olajcégek érdekeltségei meg kinyíratták őket.

    Ha lesz időm kísérletezni és feltalálom, azonnal kirakom az internetre a videót a működéséről, akkor már hiába erőlködnek...

    VálaszTörlés
  4. Üdv, ezek szerint nem egyértelműen írtam le, nem úgy gondoltam, hogy Tesla állított elő a semmiből energiát, hanem valamilyen más módszert hallottam. Nagyon jó ötlet, szeritnem foglalkozz a témával amennyit csak teheted, én az egyszerűbb, "UFO" meghajtókkal meg azok megépítésével foglalkozok, egyenlőre kisebb nagyobb sikerekkel, ami ott kezdődik, hogy tudom hogyan is működnek, hogyan kéne összerakni, csak hát tőke nincs hozzá.

    VálaszTörlés
  5. Ezt úgy értsem, hogy sikerült az antigravitációt megértened? Vagy milyen "hajtőműről" beszélsz? Sajnos amit küldtél még nem tudtam kinyomtatni, de amint sikerül, átolvasom...

    VálaszTörlés
  6. Ez a kérdésed egészen egyszerűen megválaszolható.
    Az egymást kioltó hullámok energiája az ellenététes energiájú másik hullámok leküzdésére fordítódik.
    Tehát a hullámok mindegyike munkát végez, azt a munkát, amivel kioltja a másikat.
    Ennyi röviden, jól felfoghatóan.
    Részletezzem?

    Hasszan

    VálaszTörlés
  7. Szeva Hasszan!

    Nem, sajnos nem. Ne haragudj, de vagy hülyeséget beszélsz, vagy iszonyatosan pongyolán fogalmaztál. Mindkét hullám energia, külön energia. Olyan nincs, hogy két azonos nagyságú energia "kioltja" egymást végtermék nélkül. "Az energia nem vész el, csak átalakul". Amikor két ellentétes irányba haladó, azonos tömegű és sebességű (azonos mozgási energiájú) kocsi ütközik, akkor sem "kioltják" egymást az energiák, hanem az energia átalakul "gyűrődéssé" (ez felmelegedést okoz, azaz hőenergiává alakul), "töréssé" (atomok közti kötések megszűnése). Tehát az energia nem vész el és nem veszhet el. Ha mégis, akkor sérül a fizika (termodinamika) első főtétele. (Persze ez sem kizárt, de jó lenne bizonyíani, egy Nobel-díjat megérne).
    Ja, és kérdésedre válaszolva: részletezd. Érdekel, hátha mondasz okosságot.

    VálaszTörlés
  8. Szevasz!
    Engedd meg, hogy azt mondjam, most nincs túl sok időm.
    De már mások megfogalmazták ezt a dolgot előttem.
    Vegyük például Yasar Safkant, aki pont ugyanerre a kérdésre a következőket válaszolta:

    www.tinyurl.com/yavcrxh

    Ez így megvan?
    Szerinted?
    Hasszan

    VálaszTörlés
  9. Üdv!

    Dosmano, az antigravitációt, meg ezeket a dolgokat amiről én írtam-beszéltem bárki megértheti, aki angol tudással és a megfelelő szabadalmakkal rendelkezik!
    http://www.freepatentsonline.com/
    Ez egy online szabadalmi hivatal, jó, ha letöltesz pár dolgot!

    Kevés olyan (témában lévőkre gondolok) szabadalom van amihez több kell mint egy normális középiskolai végzettség. (mármint a megértéséhez és összerakásához). A gond ott kezdődik, hogy vannak olyan elemek-anyagok, alapanyagok, amik radioaktívak, így persze azokat egy mezei parasztember nem tudja megszerezni, de persze sok mód létezik egy cél elérésére, és szerencsénkre a radioaktiv elemek egy apró részét alkotják az egésznek.

    A hullámoshoz nem tudok hozzászólni, de Gábor gondolatai ésszerűnek tűnnek.

    VálaszTörlés